שיהיה חג שבועות שמח וטעים
25/05/2017
הממליצה מספרת על המטעמים המתוכננים לחג
בהמשך השבוע יחול חג השבועות הידוע בכינויו "חג הגבינות". ככל שעוברות השנים אני מרגישה יותר בנוח להציע לילדי מגוון חדש וטעמים שטרם טעמו. קל להם יותר להתחיל עם תערובת שמכילה גם את המאכל החדש ולכן הצטיידתי ברביולי במילוי גבינות פרמזן וריקוטה של חברת פסטה נונה. בימים אלה התחדשה החברה בפס ייצור שנרכש באיטליה המדמה עבודת הכנה ביתית של מוצרי רביולי וניוקי ויש לו פטנט רשום על שיטת הייצור: הבצק דק יותר, המילוי רך יותר ויש אחוז גבוה יותר של מילוי. מניסיון אומר שיש להזהר לא לתת לפסטה לשהות במים הרותחים זמן רב מדי. טיפ שלי- אל תקפצו רגע לשטוף לילד ידיים, אל תלכו להוציא את קופסת המזון מתיק הגן, השארו במטבח והתעלמו מהסחות הדעת אחרת הפסטה תינזק. מחיר: 21 ש"ח.
הוופל המוכן הטעים ביותר שאכלתי לאחרונה הנו הוופל של "BRUNCH & CRUNCH". הוא כל כך מלא בטעם שאין שום צורך בסירופ, לא שוקולד ולא מייפל. הוא עבה מאוד, אך רך בדיוק בצורה מושלמת ולמרות שמדובר במוצרים קפואי- בזכות השימוש בחומרי גלם איכותיים והייצור בטכנולוגיה מתקדמת התוצר הנו טרי וטעים. ההכנה הכי קלה שיש: להוציא מהמקפיא, להכניס לתנור ל-5 דקות ולהתענג. מחיר גם של בלינצס וגם של וואפל הוא 16.90 ש"ח.
מדי תקופה אני מתאהבת בגבינה אחרת, לפני שנה היה צ'דר, השנה זה מוצרלה, ובמיוחד בחביתה. מחלבות גד השיקה אריזת פרוסות מוצרלה עגולות בעובי המתאים בדיוק לכריך או לטוסט. אני ממליצה לשלב אותה גם בפיצה, לזניה ופשטידות למיניהם כי היא מאוד לא משתלטת, אך מאוד מוסיפה. הגבינה בעלת 22 אחוזי שומן ומותכת בקלות. בנוסף, שמעתי המלצות חמות על מעדנים אותם ניתן להכין מקרם מסקרפונה. זו של גד מורכבת ממסקרפונה איכותית וחלבית, לצד מינון מדויק של סוכר וזרעי וניל אמיתיים ממדגסקר והוא מאפשר הרכבת קינוח מושלם במספר דקות, כאשר כל שצריך לעשות הוא להקציף, לצרף תוספות ולהגיש. הוראות שימוש: יש להקציף את הקרם כשהוא קר מהמקרר ל 1.5-2.5 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר, עד לקבלת קצפת יציבה. איתו כדאי להכין טירמיסו, קרם שניט, וקינוחי כוסות.
גם השנה הצליחו להתחדש בתנובה עם מוצרים מקוריים: בלילה להכנת עוגת גבינה, גבינה למאפים 9% שומן שתתאים גם למאפים מתוקים וגם למלוחים, שמנת מתוקה בטעם שוקולד המכילה קקאו אמיתי וקרם פרש חמצמץ.
אם אתם מחפשים לשמור על הארוחה בריאה כמה שרק אפשר, אמליץ על שימוש בסקיני פסטה שיבולת שועל שאין בה גלוטן ויש בה רק 29 קלוריות בלבד למאה גרם. תוכלו לבחור בתצורת אטריות נודלס, פתיתים או פטוצ'יני, וטעמם ניטראלי כך שהם סופגים את טעם חומרי הגלם עימם הם מוגשים. וכעת במבצע מיוחד לרגל ההשקה: חבילת התנסות של 6 שקיות במחיר 89 ₪ כולל משלוח, או אריזות חסכון של 30 יחידות הכוללת ספרון של 120 מתכונים, הזמנה לסדנת שף חווייתית ומשלוח חינם במחיר 249 ₪. הזמנות בטלפון ישירות מהיצרן: 1-700-70-20-10 או דרך עמוד הפייסבוק "סקיני פסטה".
לטבעונים אספר על הגבינה המגוררת לפיצה של "משומשו" שאיתה ניתן להכין קישים ופשטידות. היא עשויה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעוני, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים. כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים ובמחיר 19 – 21 שקלים לאריזות 200/300 גרם.
כדי לוודא שהמאפה יצא מושלם, אמליץ על שימוש בשמרים היבשים של סוגת שכעת מוצעים באריזת ואקום של 500 גרם ובפחית של 100 גרם. תצורה זו חדשנית ויתרונה טמון באפשרות לפתיחה וסגירה חוזרים באופן נוח ולא מלכלך תוך שמירה על טריות השמרים, כמו כן, הפחית משמשת ככלי נוח לאחסון המוצר במקרר.
מאחר ועוגת גבינה היא העוגה המועדפת עליי, אני אוהבת לנסות וריאציות חדשות. את זו קיבלתי מאסם וכדאי מאוד לטעום אותה: עוגת גבינה קרה עם פירות העונה
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל של אסם
6 פסיפלורה(במידה ומעדיפים יותר מתקתק אפשר להחליף בחבילת תרכיז מנגו קפוא(
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל של אסם
מעט פירות העונה נקטרינה, ענבים, פסיפלורה, דובדבן, אננס ועוד
מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
במיקסר, עם וו הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר ושמן עד שמתקבלת הקצפה בהירה ותפוחה. מוסיפים קמח תופח בתנועות קיפול (יש לשים לב שלא נשארים גושים בבלילה). מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ - 15 דקות. יש לצנן את התחתית היטב.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה וקשה. מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת ומקציפים עד לאיחוד.
חוצים את הפסיפלורה ומעבירים את התוכן שלה למסננת, על מנת להוציא ממנה את הגרעינים. אם השתמשתם ברכז מנגו, זה הזמן להפשיר אותו.
מוסיפים את רכז הפרי (פסיפלורה/ מנגו) לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
בקערה קטנה שמים את הג'לטין עם 4 כפות מים קרים וממתינים 5 דקות לקירור. לאחר 5 דקות מכניסים את הג'לטין למיקרוגל לחימום של דקה עד שמתקבל נוזל.
יוצקים 1/3 ממלית הגבינה לתוך קערת הג'לטין החם. מערבבים היטב עם מטרפה.
לאחר שהכל מעורבב שופכים את הגבינה עם הג'לטין ל - 2/3 הגבינה שנותרה. מערבבים היטב עם מטרפה.
מעל התחתית האפויה שופכים את מלית הגבינה ומיישרים אותה. מכניסים את העוגה למקרר.
להכנת השכבה העליונה - מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה וקשה.
מוציאים את העוגה מהמקרר ומורחים מעל שיכבה אחידה של הקרם.
חותכים את הפירות העונה שבחרתם לקוביות גסות ומסדרים בערימה במרכז העוגה.
לכל הטורים של הממליצה לחצו כאן
חייבים להתעדכן בשנייה שעלה טור חדש? לחצו לייק
|